Geurkaarsen van My flame Lifestyle



Kaarsen gebruikstips

Kaarsinstructies, een van die dingen die je eigenlijk nooit leest. Tot nu dan, want wij hebben het kort en krachtig voor je gemaakt. Dan weet je zeker dat je het beste haalt uit je aankoop. Hieronder staan namelijk allemaal handige weetjes om optimaal van jouw kaars te kunnen genieten.
Hieronder staan de tips voor het branden van sojakaarsen. 

Het opbranden van de kaars:

Sojakaarsen hebben een gekke vorm van geheugen. Wanneer je namelijk een sojakaars aansteekt, onthoudt de kaars hoever het over de oppervlakte is gesmolten. Daarom is het beter als je het bovenste laagje was over de gehele oppervlakte laat smelten voordat je het uitblaast. Dit voorkomt dat de kaars een tunnel in het midden produceert en er een rand blijft staan. Dat zou toch zonde zijn. Je kunt aanhouden dat je voor iedere ø2,5 cm, de kaars 1 uur moet laten branden.

Tocht:

Zorg ervoor dat je kaars niet in een tochtige omgeving staat. Als er meer lucht van 1 kant komt, zal de kaars onevenredig opbranden en rook veroorzaken.

Laat me niet alleen:

Laat een kaars NOOIT zonder toezicht branden. 

Druppels:

Als de kaars in een warme kamer staat kan het gebeuren dat er kleine druppeltjes op de kaars komen, dit is de geurolie dat naar buiten “zweet”. Het heeft geen invloed op de brandkwaliteit of op de geur. Je mag de kaars dan ook gewoon aansteken als de “zweetdruppels” erop liggen. Als het weer kouder wordt om de kaars heen, zakt de olie vanzelf weer terug de kaars in en zal de geur die vrijkomt met branden nog net zo heerlijk ruiken.

Kort lontje:

Bij mensen houden wij niet van een kort lontje maar bij onze kaarsen wel. Houdt de lont op ongeveer 6 mm. voor een rustig vlammetje en een langere brandduur van de kaars.

Vlam te groot of te klein:

Alles waar TE voor staat is niet goed. Dat geldt ook voor de vlam van onze kaarsen. Als deze te groot wordt, blaas het voorzichtig uit en knip de lont tot ca. 6 mm. Als de vlam te klein wordt, blaas het uit en verwijder de was om de lont zodat deze ca. 6 mm. uitsteekt. Daarna kan je de kaars weer direct aansteken. 

Lont uit het midden:

Als de lont niet meer in het midden zit kan je dit gemakkelijk corrigeren. Pak de lont met een tang als de was een beetje is afgekoeld maar nog wel zacht aanvoelt. Trek de lont vervolgens voorzichtig terug naar het midden. Een kaars waarvan de lont in het midden brandt geeft het beste resultaat en het glas zal alleen op deze manier geheel leeg branden. Tevens voorkom je zo dat de vlam tegen het glas komt waardoor het glas kan barsten.

Vies glas:

Je kan het glas zowel van binnen als van buiten gewoon met een doekje schoonvegen: hopla, de kaars ziet er weer als nieuw uit! Let wel even op dat de was helemaal is afgekoeld voordat je het glas schoonmaakt.

Oeps, Gemorst:

Soja was brandt op een lagere temperatuur dan paraffine was en is daarom ook niet gevaarlijk als je morst. Ook handig: je kan het gewoon met warm water en zeep verwijderen. Van je tafel maar ook uit bijvoorbeeld je kleding.

Opperdepop:

Doof de kaars wanneer er slechts 3 millimeter was over is. Warmte tegen de onderkant van het glas kan het glas laten barsten.

Nadat je de sojakaars helemaal hebt opgebrand kan je het glas of blikje hergebruiken als drinkglas, onze kleine kaarsjes erin zetten of op een andere leuke manier hergebruiken. Het glas of blikje kan je schoonmaken met warm water en zeep of in de vaatwasser zetten. Haal wel eerst even de overgebleven metalen lonthouder eruit anders wordt je vaatwasser hier niet heel blij van!

Waarom sojakaarsen in huis in plaats van reguliere kaarsen?

Ten eerste zijn de meest voorkomende kaarsen gemaakt van paraffine dat vervaardigd is uit ruwe olie, een uitputbare bron. Sojakaarsen zijn natuurlijke kaarsen gemaakt van sojabonen, een natuurlijke-, biologisch afbreekbare- en hernieuwbare bron. Voor het verbouwen van sojabonen worden in Argentinië en Brazilië regenwouden gekapt en zijn de bonen vaak genetisch gemanipuleerd. De sojawas van My Flame Lifestyle komt echter van lokale boeren bij onze kaarsenmakerij. Hiervoor zijn geen regenwouden gekapt en de bonen zijn non-gmo geteeld. Maar wat zijn nu precies de voordelen van kaarsen zonder paraffine voor jou? We hebben het hieronder voor je op een rijtje gezet.

Langere brandtijd? Sojakaarsen branden 30% tot 45% langer in vergelijking met paraffine kaarsen.

Sojakaarsen branden 30% tot 45% langer in vergelijking met paraffine kaarsen. Je hebt dus veel langer plezier van je kaars(en) en dit is natuurlijk ook weer beter voor het milieu en je portemonnee.

Geen roet

Heb jij het ook wel meegemaakt dat je een kaars bij de muur hebt gezet en er een grote zwarte walm op je muur achterbleef? Of als je vaak kaarsen brandt in je huis, de muren en het plafond op den duur zwart worden? Daarnaast zitten er ook kankerverwekkende stoffen (zoals benzeen) in deze zwarte rook en is dus slecht voor je gezondheid. Met de natuurlijke kaarsen van My Flame heb je hier allemaal geen last van. Sojakaarsen veroorzaken namelijk geen zichtbare rook en stoten niet tot nauwelijks roet af. Dus geen zorgen, zet je huis gerust vol met onze kaarsen.

Betere geurverspreiding

Sojakaarsen hebben een langere en snellere geurverspreiding dan paraffine kaarsen door hun lagere brandpunt. My Flame probeert de geuren van de kaarsen zoveel mogelijk met essentiële oliën te verkrijgen. Het resultaat van onze heerlijke geuren komt voort uit een mix van essentiële oliën en parfumolie. Wij werken samen met een gerenommeerd parfumhuis in Frankrijk. De geuren zijn met zorg door ons samengesteld en van hoge kwaliteit. Van onze kaarsen krijg je geen hoofdpijn :-).